London Pavilion Charrette

Overall Site View

Overall Site View

The focus of this project was to generate a welcoming, functional, and temporary pavilion structure to be located along the Serpentine in London. Largely driven by the concept of "fluidity through the site," we created a curved bench with a water fountain between either ends of the site, as well as a recessing ramp leading into a central area, mainly functioning as a temporary cafe or stage. The recessed ramp serves dual functions as both a circulation effort, as well as theater-like seating. The covered elements consist of tensile wood veneers, supporting canvas shading structures for both sun and weather shading. This project was conceived, designed, and completed in 24 hours, and we were advised by Culling Architects, a local London architecture firm. The charrette was a culmination of the sustainable skills that we learned from a month of living and touring sustainable architecture in the United Kingdom.

Design Partners: Tim Christiensen, Meghan Craig, Brandon Taylor

Pavilion Aerial View

Pavilion Aerial View

Interior View

Interior View

Interior View

Interior View

Interior View

Interior View

Pavilion Section

Pavilion Section

Site Plan

Site Plan